Webwinkel

Mortadella, dun gesneden, vacuüm verpakt per 150 gr

Art.nr. 1005
€2.80
Op voorraad
1
Productgegevens

De mortadella is één van de oudere worstsoorten uit Italië. HIj dankt de naam aan 'mortaio' wat gehaktmolen betekent. Voor de worst wordt rund- en varkensvlees, maar soms ook kalfs-, ezel- of paardenvlees gebruikt. Aan het vlees worden specerijen als: witte peper, koriander, nootmuskaat, kaneel en gember toegevoegd. Het komt ook voor dat er rum, wijn, peperkorrels en pistachenoten worden toegevoegd. De kruiding is per worstmaker verschillend. Als het deeg heel fijn is gecutterd (gemalen) worden er spekblokjes en eventueel pistachenoten doorheen gemengd. Het deeg wordt gestopt in een natuurlijk omhulsel (Vescica Naturale) de varkensblaas en omwonden met touw om het scheuren van de zware worst te voorkomen. De worst wordt vaak als voorgerecht gegeten en dan zo dun gesneden dat je er, bij wijze van spreken, de krant door kunt lezen.

Ingrediënten:

  • Varkensvlees
  • Pistachenoten
  • Colorosozout
  • Zout
  • Kruiden en specerijen

Bewaar dit product voor later